Annonsørinnhold

Europeisk økologisk jordbruk

EU ORGANIC er et prosjekt som fremmer europeiske økologiske produkter i Norge, Sør-Korea og Sveits.

Konsortiet består av Agricultural Cooperative of Bioproducers fra Vest Hellas, "Bio Net West Hellas" som er koordinator for aksjonen, og Bulgarian Organic Products Association (BOPA). Kurven med økologiske produkter inkluderer appelsin, mandarin, sitron, grapefrukt, vannmelon, melon, kiwi, oliven og olivenolje, viner, tahini, pickles, syltetøy, honning, urter, meieri- og plantebasert fermentert mat, juice, eddik, frokostblandinger og sukkerfrie produkter.

Med en forpliktelse om å produsere mat ved bruk av kun naturlige stoffer og prosesser, søker europeisk økologisk jordbruk å minimere miljøpåvirkningen samtidig som de møter forbrukernes krav til produkter av høy kvalitet.

Nøkkelprinsipper for Europeisk økologisk jordbruk:

  • Ansvarlig bruk av energi og naturressurser
  • Bevaring av biodiversitet
  • Bevaring av regionale økologiske balanser
  • Opprettholdelse av vannkvalitet
  • Forbedring av jordfruktbarhet

Europeisk økologisk jordbruk legger vekt på betydningen av bærekraftige praksiser og sikrer at energi og naturressurser brukes ansvarlig. Både opprettholdelse av biologisk mangfold og bevare regionale økologiske balanser, støttes økosystemenes velvære. Videre understreker vektleggingen av vannkvalitet og jordfruktbarhet forpliktelsen til miljøansvar.

I tillegg til miljøhensyn legger europeisk økologisk jordbruk stor vekt på dyrevelferd. Bønder er pålagt å overholde høye standarder for dyrevelferd, og møte de spesifikke atferdsbehovene til dyrene for å sikre deres trivsel.

Forbrukere som søker autentiske økologiske produkter produsert i Europa, kan enkelt identifisere dem ved å se etter det offisielle EU-merke for økologisk mat

Denne logoen (til høyre) fungerer som en pålitelig indikator for overholdelse av EU's regler for økologisk jordbruk.

Den Europeiske Unionens regler for økologisk jordbruk gir en klar ramme for produksjon av økologiske varer gjennom hele EU. Ved å etablere standarder og retningslinjer sikrer disse reglene integriteten til økologiske produkter samtidig som de fremmer en rettferdig markedsplass for produsenter, distributører og forbrukere.

Ta kontakt med oss for å lære mer om EU ORGANIC prosjektet:

Vår nettside: EU ORGANIC (euorganicproducts.eu)

Facebook: EU Organic | Facebook

Instagram: eu organic (@euorganic.eu)

YouTube: EU Organic - Youtube

Powered by Labrador CMS