Barneklær

Ingenting går til spille når restmaterialer fra kleskolleksjoner brukes til nye kolleksjoner.

Lager nye klær av stoffrester
fra tidligere kolleksjoner

Kappahl kommer snart med en ny kleskolleksjon. Det spesielle er at den lages helt og holdent av stoffrester fra tidligere produksjon.

Publisert Sist oppdatert

Newbie er navnet på den svenske kleskjedens klassiske kleskolleksjon for spebarn og småbarn hvor begrepet bærekraft står sentralt. 

Om kort tid lanseres en ny kolleksjon i denne serien som har fått navnet «Rescued fabrics. To be loved again». 

I 2021 lanserte Newbie utvalgte produkter som hadde blitt laget av restmaterialer. Året etter ble det tid for en ny kolleksjon, og snart er det altså tid for atter en ny lansering, opplyser Kappahl. 

Utnytter restmaterialer

Newbies mål er å utnytte restmaterialer også i tiden framover, men hvor ofte kolleksjonene lanseres, er avhengig av tilgangen på materialer. 

Kolleksjonene er unike og lages i begrenset antall siden de er produsert av stoffer som er til overs fra tidligere kolleksjoner, i noen tilfeller flere år tilbake i tid, understreker Kappahl i en pressemelding.

Unike plagg

Siden Rescued fabrics-kolleksjonene utelukkende består av stoffrester, er antallet plagg begrenset. Alle plagg finnes ikke i alle størrelser, og hvert plagg er unikt.

– Når vi produserer Newbie-plagg, beregner vi alltid litt ekstra margin for å være sikre på at det er nok stoff. Det gjør at det kan bli noen meter til overs, forklarer Anne-Charlotte Lindquist, assortment manager på Newbie. 

– Ved å ta vare på de ressursene vi har, reduserer vi også vårt klimaavtrykk. Det innebærer at et favorittmønster eller favorittstoff kan dukke opp igjen i sortimentet, noe vi tror at våre kunder setter pris på, mener hun.

Powered by Labrador CMS