Salgstall
Coop selger mer økologisk ost
Hittil i år har Coop økt salget av økologisk ost med 6,5 prosent. Det totale ostesalget i Coop er opp 8,5 prosent så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.
– Den mest populære øko-osten blant kundene er Änglamark fetaost, opplyser kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop til Dagligvarehandelen.
Også Meny har vekst i ostesalget så langt i år. Faste hvite oster er største kategori, mens den som øker mest, er feta-ost. Det skyldes oppmerksomhet i sosiale medier og økt popularitet for matretter med feta som ingrediens.
Det er gøy å se at
norske alternativer til de importerte lykkes
Norske alternativer som lykkes
– Ferske matlagingsoster som mozzarella, mascarpone, ricotta og cottage cheese har også stor vekst, i tillegg til muggoster. Her bidrar blant annet brien Dovre med svært gode salgstall. Det er gøy å se at norske alternativer til de importerte lykkes, sier kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne i Meny.
Kjeden har også noen løsvektoster blant deres matskatter som er økologiske.
– Blant annet selger vi Raudberg og Skogshorn fra Himmelspannet, blåmuggosten Eggen Spesial og skjørost fra Rørosmeieriet, forteller Horn Hynne.
Nylige artikler
Første skritt på veien til å fase ut bruk av forsøksdyr i Norge?
«Erkenorske» grønnsaker inneholder lave nivåer av uønskede stoffer
Flere nordmenn sier at de ønsker å kjøpe (mer) økologisk mat
Dette er Norturas nye konsernsjef
Altfor mange små matprodusenter har ikke skriftlige avtaler med dagligvaren eller grossist
Mest leste artikler
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Grønt løftes – når hele verdikjeden drar i samme retning
Hva skal til for å få fart på markedet for økologisk grønt?
– Skal vi nå målet om mer økologisk areal, må staten ta ansvar
De fleste på Stortinget vil ha en merkeordning for ultraprosessert mat