Salgstall
Coop selger mer økologisk ost
Hittil i år har Coop økt salget av økologisk ost med 6,5 prosent. Det totale ostesalget i Coop er opp 8,5 prosent så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.
– Den mest populære øko-osten blant kundene er Änglamark fetaost, opplyser kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop til Dagligvarehandelen.
Også Meny har vekst i ostesalget så langt i år. Faste hvite oster er største kategori, mens den som øker mest, er feta-ost. Det skyldes oppmerksomhet i sosiale medier og økt popularitet for matretter med feta som ingrediens.
Det er gøy å se at
norske alternativer til de importerte lykkes
Norske alternativer som lykkes
– Ferske matlagingsoster som mozzarella, mascarpone, ricotta og cottage cheese har også stor vekst, i tillegg til muggoster. Her bidrar blant annet brien Dovre med svært gode salgstall. Det er gøy å se at norske alternativer til de importerte lykkes, sier kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne i Meny.
Kjeden har også noen løsvektoster blant deres matskatter som er økologiske.
– Blant annet selger vi Raudberg og Skogshorn fra Himmelspannet, blåmuggosten Eggen Spesial og skjørost fra Rørosmeieriet, forteller Horn Hynne.
Nylige artikler
Økologisk satsing må bygge på marked – ikke bare mål
Mange avvik blir ikke avdekket i Mattilsynets kontroller av fôr
Disse får penger til innovasjon i jordbruk og matindustri
Kvier seg for å merke mat med ultraprosessert
Se hvem som vant Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2025
Mest leste artikler
Rosiner topper fortsatt verstinglisten
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Forplikter seg til å fremme norsk økologisk mat
Få rester av plantevernmidler over tillatt grenseverdi funnet i norskprodusert mat
Coop setter omsetningsrekord for økologiske matvarer