Ny rapport fra Animalia
Flere velger alternativer til rødt kjøtt
Nordmenn spiste i snitt 37 kilo rødt kjøtt i fjor, viser en fersk rapport fra Animalia. Det har ikke vært så lite på over 30 år.
Bransjeaktøren melder at vi putter i oss stadig mindre rødt kjøtt. Vi spiste i snitt 37,1 kilo i fjor. Det er det laveste forbruket siden 1992.
Animalia er imidlertid tilfreds med at tallene er noenlunde stabile.
– De viser at utviklingen i konsum av rødt kjøtt kun har gått ned med 1,2 prosent per person fra 2023 til 2024, heter det i rapporten «Kjøttets tilstand».
Framtiden i våre hender er ikke uventet glad for nedgangen. Organisasjonen påpeker at forbruket er det laveste siden 1992.
Leder Tale Hungnes skriver i en pressemelding at dette er gode nyheter for både klima og folkehelse og roser myndighetenes arbeid for sunt og bærekraftig kosthold.
– Vi er fortsatt milevis fra å spise i tråd kostrådene, men vi ser nå at folk er på rett vei, og at det er store muligheter for påvirkning.
Ifølge Animalias rapport endte den samlede norske kjøttproduksjonen i 2024 med en svak nedgang, selv om den på fjærfefortsatte å øke noe, sammenlignet med året før.
Småfe var den delen som falt mest, med 6 prosent.
Nylige artikler
Se hvem som kom til den nasjonale finalen
4 av 10 forbrukere vil vite mer om økologisk mat
Vil påta seg rollen som vaktbikkje
Uvant situasjon: Sliter med underskudd på økologisk melk
– Nå blir det spennende å se hva vi kan få til. Det er nå det skal bevises
Mest leste artikler
Forplikter seg til å fremme norsk økologisk mat
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Når kommuneøkonomien går utover barns tilbud
Bli kjent med Matvalgets nye leder
Flere nordmenn sier at de ønsker å kjøpe (mer) økologisk mat