Modulen «Næringsutvikling og verdiskaping i økologisk landbruk» lar deg kombinere faglig fordypning med praksis og nettverksbygging innen økologisk landbruk og lokalmat, mener Fagskolen Innlandet.
Modulen «Næringsutvikling og verdiskaping i økologisk landbruk» lar deg kombinere faglig fordypning med praksis og nettverksbygging innen økologisk landbruk og lokalmat, reklamerer Fagskolen Innlandet.

Fagskolen Innlandet

Frister med nytt, kort øko-studium

Fagskolen Innlandet på Gjøvik tilbyr til høsten et nytt korttidsstudium for alle som er interessert i næringsutvikling og verdiskaping i økologisk landbruk.

Publisert Sist oppdatert

Her er det snakk om en nyutviklet modul på 10 studiepoeng. Den inngår i den nye studieplanen for økologisk landbruk, opplyser Marit Ruud Skolseg, faglig leder landbruk på Fagskolen Innlandet.

Modulen er altså rettet mot næringsutvikling og verdiskaping i økologisk landbruk – med mulighet for å fordype seg i småskala grønnsaksproduksjon og markedshagedrift. Studiet gjør det i tillegg mulig å kombinere faglig fordypning med praksis og nettverksbygging innen lokalmat.

Utdanningen gjennomføres i løpet av 12 uker, som en kombinasjon av fysiske samlinger og nettundervisning. I studiet inngår 40 timer med praksis.  Tid til selvstudium kommer i tillegg.

Fagskolen samarbeider med fagressurser ved Sogn Jord- og hagebruksskule, Bondens marked og Norsk Landbruksrådgiving SA (NLR). Også statsforvalterne i Trøndelag, Vestland og Innlandet er involvert i utdanningsløpet.

Fristen for å søke om opptak ved Fagskolen Innlandet, er 18. august. Kriteriene for opptak finner du her.

På vårparten reklamerte Fagskolen Innlandet for en helt ny utdanning innen økologisk landbruk. Det skulle vare i ett år.

Det var litt overraskende at det var svært få som meldte seg på. Det førte til at det ikke ble noe av studietilbudet.

Kanskje er det mer fleksibelt og gjennomførbart med en kort modul i stedet for et studieløp som tar et helt studieår, sier Marit Ruud Skolseg til Økologisk24.

Powered by Labrador CMS