Annonse
Frilandsproduksjon
Frykter at norske jordbær blir
for like importbærene
Jordbærbonde Håkon Myklebust i Valldal på Sunnmøre er redd for at nye dyrkingsmetoder gjør at norske jordbær blir for like de utenlandske.
Annonse
– Dess mer lik de norske jordbærene blir importbærene, dess mer truet blir den, sier Myklebust til Nettavisen.
Den dagen norske og importerte bær smaker likt, da har vi tapt
Han forklarer at det har skjedd mye med norsk jordbærproduksjon de siste årene.
Det har blitt vanlig med import av «produksjonsklare» jordbærplanter, og stadig flere dyrker bær på såkalt «table top» i tunneler.
– Den dagen norske og importerte bær smaker likt, da har vi tapt. Da blir det svært vanskelig å få til lønnsom jordbærproduksjon i Norge, sier han til Nettavisen.
Myklebust dyrker sine jordbær på friland og mener at det å dyrke dem i tunneler, kan påvirke smaken.
Nylige artikler
Økologisk satsing må bygge på marked – ikke bare mål
Mange avvik blir ikke avdekket i Mattilsynets kontroller av fôr
Disse får penger til innovasjon i jordbruk og matindustri
Kvier seg for å merke mat med ultraprosessert
Se hvem som vant Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2025
Mest leste artikler
Rosiner topper fortsatt verstinglisten
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Forplikter seg til å fremme norsk økologisk mat
Få rester av plantevernmidler over tillatt grenseverdi funnet i norskprodusert mat
Coop setter omsetningsrekord for økologiske matvarer