Villbrygg er en av de tre nominerte til kategorien Årets produsent.
Villbrygg er én av tre nominerte i priskategorien Årets produsent.

Debio Marked

Her er de nominerte til Matprisen 2025

Siden 2014 har Matprisen delt ut priser til aktører i bransjen som tar bærekraftige og økologiske matvalg. Her er de nominerte til Matprisen 2025.

Publisert Sist oppdatert
Marianne Olssøn og Hovelsrud Gård fra Nes på Hedmark er nominert i kategorien Årets råvareprodusent. Der i gården driver de blant annet med økologisk kylling, hage og korn.
Marianne Olssøn og Hovelsrud Gård fra Nes på Hedmark er nominert i kategorien Årets råvareprodusent. Der i gården driver de blant annet med økologisk kylling, hage og korn.

Fellesnevneren for alle nominerte er at de er «ledestjerner og spydspisser for en bærekraftig matproduksjon og et bedre matforbruk som tar vare på dyra, havet, jorda og menneskene», skriver Debio Marked i en pressemelding.

Matprisen
i korte trekk

  • Matprisen var den første kåringen i Norge som satte bærekraft og økologi på agendaen.
  • Siden 2014 er det blitt arrangert årlige prisutdelinger og møteplasser for mennesker med et engasjement for dette.
  • Matprisen arrangeres av Debio Marked i samarbeid med flere bransjeaktører. 
  • Hovedpartnere er Debio, NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og Thon Hotels. 
  • Matprisen støttes også av Asko Servering, Matvalget, Moestue Grape Selections, Stiftelsen Norsk Mat og flere venner.

Kilde: Debio Marked

Det er Debio Marked som eier Matprisen.

Hvert år nomineres tre kandidater til åtte ulike priser av en uavhengig fagjury med kompetanse fra verdikjeden i det norske matsystemet. Under prisutdelingen i Oslo 10. november vil vinnerne i de ulike kategoriene kåres. 

Prisene dekker ulike ledd i verdikjeden – fra bønder og andre primærprodusenter til foredlingsledd, formidling, omsetning og servering. 

Under Matprisen deles også ut prisen Årets utfordring. Den går til en aktør som juryen mener kan være en ytterligere positiv kraft i norsk matbransje. I tillegg offentliggjør juryen navnet på kokken som mottar KokkeKarlas stipend.

Og her er de nominerte i de ulike kategoriene:

Matprisen

  • Annechen Bahr Bugge, Oslo
  • Lystgården, Vestland
  • Máret Rávdná Buljo, Nordland

Debioprisen

  • Holt gård, Vestfold
  • Hørte gård, Buskerud
  • Superkraftmat, Innlandet

Årets kjøkken

  • Gartneriet Spiseri Bygdø Kongsgård, Oslo
  • Mortens Kro, Akershus
  • Øyna Kulturlandskapshotell, Trøndelag
Kristoffer Torheim, vert for podkasten Takk for maten, er nominert i kategorien Årets formidler.
Kristoffer Torheim, vert for podkasten Takk for maten, er nominert i kategorien Årets formidler.

Årets formidler 

  • Eva Narten Høberg, Nordland
  • Jon Almaas, Akershus
  • Kristoffer Torheim med «Takk for maten»-podden, Oslo

Årets produsent 

  • b.culture, Oslo 
  • Heidrun, Innlandet 
  • Villbrygg, Oslo

Årets råvareprodusent

  • Frebergs, Innlandet 
  • Vestfold Horgen gård, Akershus 
  • Hovelsrud gård, Innlandet

Årets salgskanal 

  • Annis pølsemakeri, Oslo
  • Innlandet Fat og Fe, Vestfold 
  • Kolibri kolonial, Oslo

Årets storkjøkken 

  • ISS Subsea7 Forus, Rogaland 
  • Kalnes Videregående skole, Østfold 
  • Tingvoll sjukeheim, Møre og Romsdal

Juryens begrunnelse for de ulike nominasjonene kan du lese på matprisen.no.

Vinnerne av prisene kåres 10. november – på Vippa i Oslo.

Juryen er en bredt sammensatt gruppe med personer som har ulike kompetanser innen mat. 

I år består den av følgende: 

  • Arnt Steffensen, juryleder, kokk og leder i Kost- og ernæringsforbundet i Delta
  • Arvid Rafael Udo De Haes, gartner hos De Haes Gartneri
  • Astrid Regine Nässlander, mathåndverker, formidler og tidligere prisvinner
  • Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen
  • Ingri Rosén Guren, økobonde på Kure Vestre
  • Johanna Petterson Utvær, kokk, småbruker og tidligere mottaker av KokkeKarlas stipend
  • Jonathan Kolbu, kokk og konferanseansvarlig i INC. - Compass Group
  • Selje Lyngset, sommelier, agronom og prosjektleder for Juniorkokk i jobb.

LES OGSÅ:  Hvem vinner Matprisen i år?

Her er kjøkkengjengen fra Tingvoll sjukeheim som konkurrerer i kategorien Årets storkjøkken.
Her er kjøkkengjengen fra Tingvoll sjukeheim som konkurrerer i kategorien Årets storkjøkken.
Powered by Labrador CMS