
Debio Marked
Her er de nominerte til Matprisen 2025
Siden 2014 har Matprisen delt ut priser til aktører i bransjen som tar bærekraftige og økologiske matvalg. Her er de nominerte til Matprisen 2025.

Fellesnevneren for alle nominerte er at de er «ledestjerner og spydspisser for en bærekraftig matproduksjon og et bedre matforbruk som tar vare på dyra, havet, jorda og menneskene», skriver Debio Marked i en pressemelding.
Det er Debio Marked som eier Matprisen.
Hvert år nomineres tre kandidater til åtte ulike priser av en uavhengig fagjury med kompetanse fra verdikjeden i det norske matsystemet. Under prisutdelingen i Oslo 10. november vil vinnerne i de ulike kategoriene kåres.
Prisene dekker ulike ledd i verdikjeden – fra bønder og andre primærprodusenter til foredlingsledd, formidling, omsetning og servering.
- LES OGSÅ: Vinnerne av Matprisen 2024 er kåret
Under Matprisen deles også ut prisen Årets utfordring. Den går til en aktør som juryen mener kan være en ytterligere positiv kraft i norsk matbransje. I tillegg offentliggjør juryen navnet på kokken som mottar KokkeKarlas stipend.
Og her er de nominerte i de ulike kategoriene:
Matprisen
- Annechen Bahr Bugge, Oslo
- Lystgården, Vestland
- Máret Rávdná Buljo, Nordland
Debioprisen
- Holt gård, Vestfold
- Hørte gård, Buskerud
- Superkraftmat, Innlandet
Årets kjøkken
- Gartneriet Spiseri Bygdø Kongsgård, Oslo
- Mortens Kro, Akershus
- Øyna Kulturlandskapshotell, Trøndelag

Årets formidler
- Eva Narten Høberg, Nordland
- Jon Almaas, Akershus
- Kristoffer Torheim med «Takk for maten»-podden, Oslo
Årets produsent
- b.culture, Oslo
- Heidrun, Innlandet
- Villbrygg, Oslo
Årets råvareprodusent
- Frebergs, Innlandet
- Vestfold Horgen gård, Akershus
- Hovelsrud gård, Innlandet
Årets salgskanal
- Annis pølsemakeri, Oslo
- Innlandet Fat og Fe, Vestfold
- Kolibri kolonial, Oslo
Årets storkjøkken
- ISS Subsea7 Forus, Rogaland
- Kalnes Videregående skole, Østfold
- Tingvoll sjukeheim, Møre og Romsdal
Juryens begrunnelse for de ulike nominasjonene kan du lese på matprisen.no.
Vinnerne av prisene kåres 10. november – på Vippa i Oslo.
Juryen er en bredt sammensatt gruppe med personer som har ulike kompetanser innen mat.
I år består den av følgende:
- Arnt Steffensen, juryleder, kokk og leder i Kost- og ernæringsforbundet i Delta
- Arvid Rafael Udo De Haes, gartner hos De Haes Gartneri
- Astrid Regine Nässlander, mathåndverker, formidler og tidligere prisvinner
- Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen
- Ingri Rosén Guren, økobonde på Kure Vestre
- Johanna Petterson Utvær, kokk, småbruker og tidligere mottaker av KokkeKarlas stipend
- Jonathan Kolbu, kokk og konferanseansvarlig i INC. - Compass Group
- Selje Lyngset, sommelier, agronom og prosjektleder for Juniorkokk i jobb.
LES OGSÅ: Hvem vinner Matprisen i år?
