Kristin Waagen fra Tingvollost med folkets matskatt 2025: blåmuggosten Kraftkar.
Kristin Waagen fra Tingvollost med folkets matskatt 2025: blåmuggosten Kraftkar.

Folkets Matskatt

Kraftkar fra Tingvoll kapret seieren i Lokalmatvalget 2025

Etter en sterk innspurt gikk Blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost i Møre og Romsdal til topps i Menys lokalmatvalg. Kraftkar er dermed kåret til Folkets Matskatt 2025.

Publisert Sist oppdatert

Meny inviterte også i år til sitt snart tradisjonelle lokalmatvalg.  Hele 82 smakfulle kandidater, fra landets beste lokalmatprodusenter, stilte til valg.

Nå er de totalt 40.100 stemmene talt opp og kontrollert – og vinneren funnet.

– Det er ikke bare i stortingsvalget at det er drama. I lokalmatvalget var det også kniving om stemmene,  forteller Jørgen Normann-Larsen, markedsdirektør i Meny.

– Andebryst fra Gårdsand og Inderøysodd fra Inderøy Slakteri meldte seg tidlig på som favoritter, men ble mot slutten utfordret av en tidligere verdensmester, legger han til.

– Stadig flere søker renere råvarer, gjerne i kombinasjon med tydelig geografisk opprinnelse i Norge, framhever markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen.
– Stadig flere søker renere råvarer, gjerne i kombinasjon med tydelig geografisk opprinnelse i Norge, framhever markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen.

Krafttak for Kraftkar

Kraftkar fra Tingvollost lå lenge bak i feltet, men en bråmobilisering ga resultater. 

Blåmuggosten har mange tilhengere og en lang merittliste, blant annet som verdensmester i ost i 2016 (World Cheese Awards). Osten har også sanket flere medaljer i NM i ost og NM i Gardsost.

– Tusen takk til alle som stemte på oss. Vi er kjempestolte, framhever Kristin Waagen i Tingvollost.

Tusenvis av stemmer ble avgitt, og kandidater innen kjøtt, grønnsaker, ost og meieri var alle innom toppsjiktet underveis. 

– Det er både gøy og viktig å se at lokalmat inspirerer. Vi ønsker å øke kunnskapen om lokalmat blant folk flest, for igjen å bidra til at enda flere putter matskatter i handlekurvene sine, poengterer Normann-Larsen.

Gjennom sin satsing på lokale matprodukter ønsker Meny å bidra til regjeringens nasjonale mål om 25 milliarder kroner i omsetning på lokalmat innen 2035 – noe som betyr en dobling fra dagens nivå. 

Og her er Topp-ti-listen i Lokalmatvalget 2025:

  1. Kraftkar Blåmugg fra Tingvollost AS
  2. Inderøysodd fra Inderøy Slakteri
  3. Dovre Brie fra Dovre Ysteri
  4. Pastinakk i biter fra Brødrene Freberg DA
  5. Andebryst fra Gårdsand AS
  6. Perlepoteter fra Bjertnæs & Hoel
  7. Slegge Pizza m/chili salami fra Ask Spekehus
  8. Margaret Sprudlande fra Balholm
  9. Leverpostei fra Metervare AS
  10. Bufar Vellagret fra Valdresmeieriet.
Powered by Labrador CMS