Mangelvare
Kundene må lete i butikkene etter lokalt lammekjøtt i sauekommunen Oppdal
Kun to dagligvarebutikker tilbyr lokalt lammekjøtt i Oppdal, der det denne sesongen slaktes over 30.000 lam.
Annonse
I 2017 gikk fire produsenter sammen om å etablere Oppdalslam og fikk i 2018 avtale om å levere Oppdalslam til 30 Coop-butikker i Midt-Norge. Nå er det to år siden de produserte noe, skriver lokalavisa Opdalingen.
Hans Bøe, som sitter i styret for Oppdalslam, sier til avisa at de ikke var sterke nok i møte med de store dagligvarekjedene.
Vi er avhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet. Så foreløpig ligger satsingen på is
– Vi er avhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet. Så foreløpig ligger satsingen på is, sier Bøe.
Lokalt lam er tilgjengelig i ferskvarediskene hos Coop Mega, Smak og Behag og Spar, men ifølge Opdalingen er det vanskeligere å få tak i vakuumert og fryst lammekjøtt.
Coop Mega opplyser til lokalavisa at lokalt pinnekjøtt er på vei ut i butikken.
Rema 1000 selger kun lokal pinnebog av lam.
Nylige artikler
Trønderske matprodusenter byr på alt som hører julen til
Matvalget vant anbudsrunde
Bli kjent med Matvalgets nye leder
Når kommuneøkonomien går utover barns tilbud
Nesten hver fjerde norske gård er uten fast bosetting
Mest leste artikler
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Flere nordmenn sier at de ønsker å kjøpe (mer) økologisk mat
«Erkenorske» grønnsaker inneholder lave nivåer av uønskede stoffer
Når kommuneøkonomien går utover barns tilbud
Altfor mange små matprodusenter har ikke skriftlige avtaler med dagligvaren eller grossist