Nordmenns totale forbruk av kjøtt er nå på det laveste nivået siden 2006.
Nordmenns totale forbruk av kjøtt er nå på det laveste nivået siden 2006.

Mangel på egg og kjøtt

Nortura skrur opp prisene til sommeren

Stor etterspørsel og mangel på både egg og flere typer kjøtt er årsakene til at Nortura varsler prishopp per 1. juli.

Publisert

Prisoppgangen er vedtatt av konsernstyret i Nortura, skriver Nationen.

Konsernet har vedtatt en prisøkning på 2 kroner per kilo på storfekjøtt og egg, 3 kroner på lammekjøtt og 1,50 kroner på svinekjøtt.

Det tilsvarer en prisøkning på 2,7 prosent for storfe, 7,17 prosent på egg, 3,45 prosent på lam og 3,3 prosent på svinekjøtt, målt mot inneværende halvår.

Prisøkningen på storfe er den første siden det bygde seg opp et overskudd av storfekjøtt fra høsten 2022. Det førte da til et ekstraordinært priskutt i august 2023. 

Reguleringslageret, der overskuddskjøttet er blitt lagret, anslås å være tømt i løpet av første halvår.

Eggmangel og import

Det har lenge vært eggmangel i Norge og stort behov for import. Nå venter Nortura at underskuddet av norske egg gradvis reduseres gjennom året.

– Svak krone og høye priser i EU gir et unormalt sterkt tollvern for egg og eggprodukter. Jordbruksavtalen og prognosert kostnadsutvikling for andre halvår forventes ikke å ha noen større påvirkning på markedsbalansen, skriver konsernet ifølge Nationen.

Powered by Labrador CMS