Ny studie fra Norges Handelshøyskole
Sett deg inn i matprisene,
og du kan spare tusenlapper
Kunder som har god oversikt over matpriser, kan spare store beløp i løpet av et år, viser en ny studie fra Norges Handelshøyskole (NHH).
Over 2.000 kunder deltok i undersøkelsen, hvor de gjettet priser på matvarer i lavprisbutikker og supermarkeder og knyttet det opp til egne kjøp de siste 18 månedene, skriver Aftenposten.
Resultatene viser at kunder som er best informert om pris, sparer mest. For en familie på fire kan besparelsen utgjøre 3.600 kroner årlig, basert på Sifos referansebudsjett for forbruksutgifter.
Forbruksforskningsinstituttet Sifo er del av OsloMet.
Høyt utdannede vet lite om priser
– Dette er den første studien som påviser at kunder med høyere priskunnskap betaler mindre for matvarene enn ikke-informerte kunder, sier professor Frode Steen ved NHH.
Studien viser i tillegg at kvinner har bedre priskunnskap enn menn, og at høyt utdannede har dårligere kunnskap om priser.
Studien er en del av forskningsprosjektet Food, som er finansiert av Norgesgruppen.
Nylige artikler
Flere nordmenn sier at de ønsker å kjøpe (mer) økologisk mat
Dette er Norturas nye konsernsjef
Altfor mange små matprodusenter har ikke skriftlige avtaler med dagligvaren eller grossist
13,55 milliarder i omsetning: lokalmat-suksess over hele fjøla
Frister flyreisende fra hele verden med norske, lokale matskatter
Mest leste artikler
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
– Skal vi nå målet om mer økologisk areal, må staten ta ansvar
Grønt løftes – når hele verdikjeden drar i samme retning
Økologisk dyrehold et hav unna de politiske ambisjonene
Hva skal til for å få fart på markedet for økologisk grønt?