Ferdigretter er én av en rekke mattyper som forbrukerne blir mer skeptiske til. Graden av bearbeiding og nærhet til råvaren spiller en stor rolle for tilliten til maten, viser en ny Matprat-undersøkelse.
Ferdigretter er én av en rekke mattyper som forbrukerne er blitt mer skeptiske til. Nå ser EU på om en avgift på ultraprosessert mat kan få produsentene til å lage sunnere mat.

Skal motivere produsentene

Vil innføre avgift på ultraprosessert mat

EU-kommisjonen har planer om å innføre en avgift på ultraprosessert mat med høyt innhold av fett, sukker og salt. 

Publisert

Det kommer fram i et dokumentutkast som det tyske nyhetsbyrået Deutsche Presseagentur (dpa) har sett.

Det skal etter planen legges fram i midten av desember. Meningen med forslaget er å gi insentiver til at folk skal spise sunnere.

Forfatterne av forslaget skriver at en «EU-omfattende mikroavgift» kan holde prisene stabile og bidra til endring blant forbrukerne, uten å påføre unødig økonomisk belastning.

Håpet er at produsentene skal motiveres til å lage sunnere produkter.

Håpet er at produsentene skal motiveres til å lage sunnere produkter. Inntektene fra avgiftene skal utelukkende brukes til helsefremmende programmer i EU, skriver det tyske nyhetsbyrået.

EU-kommisjonen sier at hjerte- og karsykdom er den ledende dødsårsaken i EU, med mer enn 1,7 millioner tilfeller årlig. De økonomiske kostnadene er på over 280 milliarder euro årlig.

Powered by Labrador CMS