Picard leder an:
Frister med bredt økologisk utvalg
Det siste tilskuddet i norsk dagligvareflora er som kjent fransk. Mindre kjent er det hvor mange økologiske produkter du finner i hyllene deres.
– Mange blir overrasket over det økologiske utvalget vårt. Vi har en del du ikke finner i andre butikker, forteller daglig leder Yann Faremo i Picard Norge.
Tett i tett
I Picard-butikken på Frogner i Oslo, kan du knapt bevege deg en hyllemeter uten at det dukker opp et øko-skilt. På løpende bånd kommer økologiske bagetter, pizzaer, spinat, brekkbønner, rekehaler og pommes frites, for å nevne noe.
– Særlig får vi mange tilbakemeldinger på at vi har mye økologiske grønnsaker som folk ikke får tak i andre steder, forteller Faremo.
– Ellers selger vi mye økologisk pizza og andre ferdigretter, som lasagne.
– Hvorfor så mye økologisk?
– Det gjenspeiler rett og slett sortimentet til Picard, og så er det etterspurt. Det er mange som ønsker seg et bedre økologisk utvalg, fastslår Picard-sjefen.
Høy øko-andel
Picard er med sine to butikker i Oslo landets desidert minste dagligvarekjede, men ingen slår dem når det kommer til øko-andel.
– Hos Picard Norge representerer det økologiske salget cirka 8 prosent av omsetningen, opplyser pressekontakt Nathalie Hermier.
Det er mer enn dobbelt så høyt som Coop Mega, som er den av de etablerte norske dagligvarekjedene som ellers kan skilte med høyest øko-andel.
– Den største kategorien er grønnsaker, hvor vi har en økologisk andel på 20 prosent. Når det gjelder kjøtt, ligger andelen på cirka 10 prosent, forteller Hermier.
Nylige artikler
Se hvem som kom til den nasjonale finalen
4 av 10 forbrukere vil vite mer om økologisk mat
Vil påta seg rollen som vaktbikkje
Uvant situasjon: Sliter med underskudd på økologisk melk
– Nå blir det spennende å se hva vi kan få til. Det er nå det skal bevises
Mest leste artikler
Forplikter seg til å fremme norsk økologisk mat
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Når kommuneøkonomien går utover barns tilbud
Bli kjent med Matvalgets nye leder
Flere nordmenn sier at de ønsker å kjøpe (mer) økologisk mat