Lokalmat

Matfestivalen Matstreif i Oslo videreføres etter at tre nye aktører har kommet inn.

Bransjetrio overtar matfestivalen Matstreif

Innovasjon Norge har inngått avtale med Stiftelsen Bondens marked, Stiftelsen Norsk Mat og næringsorganisasjonen Hanen om overføring av lokalmatfestivalen Matstreif.

Publisert Sist oppdatert

Matstreif er en matfestival i Oslo som fremmer norske håndverksprodusenter og matkultur. Mer enn 140 utstillere viser frem sine produkter, hjemmelagde matvarer og lokale spesialiteter på fire forskjellige markeder.

«Vi er veldig glade for at Matstreif videreføres av viktige og engasjerte aktører i næringa. På denne måten vil både Oslos befolkning og besøkende få ekte matglede ved å nyte norsk lokalmat og drikke fra hele landet», skriver Silje Lesjø, direktør for landbruk og Bionova i Innovasjon Norge, i en pressemelding.

Målet er å skape en arena som kan gi lokale mat- og drikkeprodusenter nye kunder.

«Matstreif har gitt mange gode opplevelser de siste årene, og vi gleder oss til å se hva de tre aktørene kan få til sammen», legger hun til.

Nye kunder for produsenter av lokalmat?

Årets arrangement støttes av Innovasjon Norge, gjennom Utviklingsprogrammet for landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping.

Det planlegges nå for en matfestival på Youngstorget i Oslo i midten av september  med både torgsalg, spennende matløyper og ulike former for mat- og drikkeaktiviteter. 

Målet er å skape en arena som kan gi lokale mat- og drikkeprodusenter nye kunder. Samtidig vil arrangementet kunne profilere norske produkter på en god måte, heter det i pressemeldingen.

Mål om årlig mat- og drikkefestival

De tre aktørenes langsiktige mål er å etablere en årlig mat- og drikkefestival i og rundt Oslo som viser frem verdien av norsk lokalmat- og drikkeproduksjon. Dette er et ledd i målet om å bygge Norge som matnasjon, øke verdiskapingen med utgangspunkt i ressursene på de enkelte gårdene og utvide markedet for norsk lokalmat. 

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) er glad for at matfestivalen fortsetter.

– Det ble omsatt lokalmat for 12 milliarder i 2023. Regjeringen har nylig satt et nytt omsetningsmål på 25 milliarder innen 2035. Da trenger vi lokalmatprodusenter og produsentmiljøer over hele landet, og ikke minst gode omsetningsarenaer som Matstreif i Oslo, understreker han.

Powered by Labrador CMS