
Stiftelsen Norsk Mat
Grilstad og Tind fikk tildelt kvalitetsmerket Spesialitet
Grilstad og Tind Spekevarer kan nå pynte seg med det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for produktet vellagret Coppaskinke. Det er Stiftelsen Norsk Mat som forvalter ordningen.
Tildelingen skjedde under Matstreif i dag, og det var landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen (Ap) som sto for den.
– Spesialitet løfter fram det beste av norsk mat og drikke. Forbrukerne vet de får kvalitet, og for produsentene betyr en tildeling mye, framhevet han.
Kvalitetsmerket er et bevis på at vi har produsenter som satser på tid, håndverk og høye krav til kvalitet
Nils Kristen Sandtrøen,
landbruks- og matminister
Merket gis til norske produkter som skiller seg ut med råvarer, smak og produksjonsmåte, understreker Stiftelsen Norsk Mat i en pressemelding.
Norske råvarer og tradisjoner
Sandtrøen trakk fram Coppaskinken som et eksempel til etterfølgelse.
– Tind vellagret Coppaskinke viser hvordan norske råvarer og tradisjoner kan foredles til unike matopplevelser. Og kvalitetsmerket er et bevis på at vi har produsenter som satser på tid, håndverk og høye krav til kvalitet.
Spesialitet-merket gir både bønder og produsenter nye muligheter, og forbrukerne en trygghet for kvalitet og særpreg.
– Vi er svært stolte av coppaskinka vår. Det er et nydelig produkt for alle som er på jakt etter noe spesielt, sier Svein Andreassen, merkesjef i Tind.