
Felles innsats mot matsvinn
Jakter årets beste oppskrift på restemat
For tredje året på rad leter Too Good To Go, sammen med Meny, etter årets beste restematoppskrift. Hva er din favorittrett laget av matrester?
Konkurransen ble sparket i gang på den internasjonale dagen mot matsvinn. I 2024 var det fylt yoghurtbrød som kapret førsteplassen.
Siden 2023 har appen Too Good To Go, sammen med supermarkedkjeden Meny, vært på leting etter den beste restematoppskriften.
Hvert år sender matglade folk inn sine oppskrifter hvor de gjenbruker det de har til overs av mat – som gårsdagens middag eller den halvtomme tacosausen bakerst i kjøleskapet.
– Å bruke opp det man har, er faktisk en av de mest effektive måtene å unngå matsvinn i hjemmet på, forteller Ken Vanhoegaerden, daglig leder i Too Good To Go Norge.
Over 500 sendte inn i fjor
I fjorårets konkurranse ble det sendt inn mer enn 500 oppskrifter. Roar Sjåvåg, kokk og nestleder i Meny-lauget, tilberedte et utvalg av rettene slik at juryen kunne smake seg frem til topp tre.
– Det var utrolig gøy å se hva folk klarer å skape ut av restene, og det var en glede å tilberede disse rettene. Det var fantastiske retter som det var veldig vanskelig å velge mellom, forteller Roar Sjåvåg.
– Selv vi kokker blir inspirert av hva matglade nordmenn får til. Så nå gleder vi oss til å se hva folk finner på i år, tilføyer han.
Årets konkurranse startet altså på den internasjonale dagen mot matsvinn som var 29. september – og avsluttes 8. oktober.
Selv vi kokker blir inspirert av hva mat-glade nordmenn får til
Etter endt konkurranseperiode håndplukkes fem retter som blir med videre til tilberedning og smaking av årets jury.
Den består av kjendis-kokk Kjartan Skjelde, kokk og nestleder i Meny-lauget Roar Sjåvåg, daglig leder Ken Vanhoegaerden i Too Good To Go Norge og mat- og treningsprofil Will Palor.
– Jeg håper mange lar seg inspirere av konkurransen, og at den kan bli en morsom oppfordring til å kikke litt ekstra i kjøkkenskapene etter noe som trenger å bli reddet. Det er utrolig hva du kan lage med det du har, så lenge du tenker litt utenfor boksen, synes Ken Vanhoegaerden.
- Har du en favorittrett laget av rester? Send inn oppskriften din via denne lenken innen 8. oktober.