I fjor måtte 82 matvarer trekkes tilbake fra butikkene, av ulike årsaker. Det var en klar økning fra året før. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe | NTB

Tall fra 2024

Minst én gang i uka måtte matvarer trekkes tilbake fra butikken

Helseskadelige bakterier, funn av metall og glass eller andre ulovlige stoffer kan være årsakene til at mat trekkes tilbake fra butikkhyllene. I fjor skjedde det 82 ganger.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr at Mattilsynet minst én gang i uken gjennom 2024 sendte ut melding om at ett eller flere produkter enten var feilmerket eller farlig å spise, melder P4.

Antallet tilbaketrekkinger var klart høyere enn året før, da tilsynet sendte ut i overkant av 60 slike meldinger.

– Det er flere årsaker til at mat må trekkes tilbake, forteller Randi Edvardsen. 

Hun jobber i seksjon for biologisk mattrygghet i Mattilsynet:

– Sykdomsfremkallende bakterier, det kan være at merking eller deklarering er mangelfull, funn av metallbiter eller glass, stoffer over grenseverdi eller ulovlige stoffer.

Edvardsen mener at det er bra at mat trekkes tilbake fordi det viser at produsenten har kontroll.

Powered by Labrador CMS