Siren H. Fredriksen og Reidar Fredriksen fra Reinhartsen AS etter utdelingen av Spesialitetsmerket til fiskegrossisten fra Kristiansand. Til høyre Anne Mette Johnsen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Siren H. Fredriksen og Reidar Fredriksen fra Reinhartsen AS etter utdelingen av Spesialitetsmerket til sjømatgrossisten fra Kristiansand. Til høyre Anne Mette Johnsen fra Stiftelsen Norsk Mat.

Bevis på ypperlig lokalmat

Nytt Spesialitetsmerke delt ut

Sjømatgrossisten Reinhartsen AS i Kristiansand er blitt tildelt kvalitetsmerket «Spesialitet» for sin røkte ørret. 

Publisert Sist oppdatert

Tildelingen fant sted på arrangementet til Fora Matregion Agder under Arendalsuka i dag.  

«Spesialitet» er en merkeordning som viser vei til det beste av lokal mat og drikke i Norge. Den forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat (se faktaboks til høyre). 

«Førsteklasses råvarer og ekte håndverk er nøkkelen til suksess. Fisken fileteres og renskjæres nøye, saltes og tørkes, før den røykes i omtrent fire timer etter Reinhartsens egen metode. Resultatet er en røkt ørret med flott, rød og jevn farge, innbydende aroma og fast, men saftig konsistens», var fagjuryens dom.

– Reinhartsens røkte ørret er et produkt i særklasse», framhevet direktør Anne Mette Johnsen i Stiftelsen Norsk Mat under dagens utdeling.

– Motivasjon og anerkjennelse

Det er ikke første gang at Reinhartsen AS får Spesialitetsmerket på sine produkter, understreker stiftelsen.

Dessuten sikret Reinhartsen seg kategoriprisen Årets sjømat under utdelingen av Det Norske Måltid i 2022.  Det Norske Måltid kårer hvert år de beste norske mat- og drikkeproduktene, og er landets mest prestisjefylte prisutdeling.

– Å motta det er en stor motivasjon og anerkjennelse for merkevaren Reinhartsen og våre ansatte. Tilbakemeldingen fra juryen tar vi med oss i det viktige arbeidet med utvikling av eksisterende og nye produkter», lover fiskehandler Reidar Fredriksen hos Reinhartsen.

I slutten av juli fikk gårdsmatbedriften Galåvolden Gård på Røros tildelt det samme kvalitetsmerket for to av sine produkter. Noen få dager senere kunne Gangstad Gårdysteri i Inderøy kommune med rette skryte av det samme.

Utdelingen skjedde under under åpningen av Trøndersk Matfestival i starten av august.

Powered by Labrador CMS