Lang vei å gå
Svært lite økologisk i norske matkasser
Det brukes lite økologiske varer i Cheffelos norske matkasser. Det skandinaviske matkasse-konsernet la fram spreke resultattall i dag, men øko-andelen er særdeles lav.
At norske husholdninger i økende grad benytter seg av matkasser, er et kjent fenomen. I dag la det skandinaviske matkassekonsernet Cheffelo AB fram sine tall som bekrefter utviklingen.
Cheffelo eier matkasseselskaper i både Norge, Sverige og Danmark.
Tallene er i alle fall hyggelig lesning for konsernets eiere og investorer. Nesten 600 millioner svenske kroner i omsetning i løpet av årets seks første måneder, flere kunder og større bestillinger lover utvilsomt godt.
Et interessant poeng er også at «norske» Adams Matkasse og Godtlevert står for nesten halvparten av denne omsetningen i årets første halvår.
Økologisk24 ville derfor vite hvor mye av dette som er økologisk, altså hvor høy øko-andelen i de norske matkassene er.
– Skyldes pris og kort holdbarhet
«Per nå brukes det lite økologiske varer i våre matkasser. Den lave andelen økologiske ingredienser skyldes først og fremst pris, men også holdbarhet», opplyser det børsnoterte selskapet i en e-post til Økologisk24.
Hvor liten (eller stor) øko-andelen er, kunne matkassekonsernet dessverre ikke svare på.
Cheffelo understreker imidlertid at konsernet «stiller høye krav til sine matleverandører når det gjelder bærekraft – blant annet med hensyn til arbeidsforhold. Og at alt er fastsatt i deres ´Supplier Code of Conduct` som alle leverandører må signere».
Med økologisk mat, eller ikke: Matkassekonsernet «ønsker å tilby matkasser som kan hjelpe mange familier med å forenkle hverdagen og lage gode, næringsrike middager uten stress», forsikrer Cheffelo AB i e-posten.
Nylige artikler
Lufter muligheten til et nasjonalt nettverk for offentlige matinnkjøp
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Slutt på sertifisering av bedrifter som driver med økoturisme
Nesten hver femte av oss glemmer maten i kjøleskapet
Digital samhandling er nøkkelen for å lykkes med framtidens landbruk
Mest leste artikler
Økern Portal har verdens beste takhage
Økologisk vokser videre hos Oda
Matsvinn i norske husholdninger: Hvordan redusere matavfall
Vil innføre avgift på ultraprosessert mat
1 av 7 nordmenn handler ofte økologisk mat i butikken