Matsystemutvalget
Utredning skal peke ut
hva som kan få oss til å spise sunnere
Matsystemutvalget som skal finne fram til mer en bærekraftig matproduksjon, jobber på – og lyser nå ut to utredningsoppdrag.
Analysene, som nå bestilles, skal «styrke matsystemutvalgets kunnskapsgrunnlag om sentrale dilemmaer på veien fram mot et mer bærekraftig matsystem», slik Landbruks- og matdepartementet formulerer det på regjeringens nettsider.
Mer jordnært fortalt skal de to oppdragene levere følgende:
Relaterte artikler
-
Solid millionpakke til forskning på dyrevelferd og bærekraftig fôr
-
Her er de nominerte til Matprisen 2025
-
Øko-bonde Jens Ludvig Sørli kåret til Årets unge bonde 2025
-
Økouka 2025: opplev og nyt det økologiske Norge
-
Løp og søk – innovasjonsmillioner til jordbruk og matindustri lyst ut
-
Er du Norges mest bærekraftige matprodusent?
-
Ulikhetens åkre – de skjulte realitetene bak bærinnhøstingen i Norge
- en analyse av forholdet mellom kostholdsendring, utslippsreduksjon, importavhengighet og matproduksjon på lang sikt.
- identifisere virkninger av tiltak for å få befolkningen til å spise sunnere.
Oppdragene er allerede lyst ut i databasen for offentlige anskaffelser (Doffin). Fristen for å levere tilbud er satt til 10. november i år. Oppdragene skal resultere i rapporter med leveringsfrist 25. februar 2026.
- Utlysningene finner du her.
Matsystemutvalget ble satt ned 7. februar 2025 og skal blant annet gjøre
- rede for muligheter, utfordringer og dilemmaer i framtidens matsystem.
- komme med anbefalinger og tiltak som kan styrke bærekraften i det norske matsystemet.
- bidra til at det globale matsystemet blir mer bærekraftig.
Utvalget ledes av Bent Høie, statsforvalter i Rogaland. Det består ellers av personer fra akademia og offentlig forvaltning med kompetanse på ulike deler av matsystemet fra både blå og grønn sektor.
Utvalget skal levere en offentlig utredning innen 1. november neste år.