Silje Stenstad Nilsen, gründer og grønn leder i Biologisk AS, brenner for biologisk plantevern. Hun skal holde foredrag på høstkonferansen. Hører du på?
Silje Stenstad Nilsen, gründer og grønn leder i Biologisk AS, brenner for biologisk plantevern. Hun skal holde foredrag på høstkonferansen. Kommer du for å høre på? Selfie: Silje Stenstad Nilsen

Økologisk24 inviterer til høstkonferanse

På leting etter framtidens løsninger for norsk landbruk

Det er ingen vei utenom innovasjon. Fordi den gir nye muligheter – for norsk matberedskap, landets matproduksjon og den norske bonden. Økologisk24 inviterer til høstkonferanse hvor det snakkes om bærekraft og innovasjon i norsk landbruk. Og øko, selvsagt.

Publisert Sist oppdatert

Bærekraft er et yndet ord, men sannelig er det behov for den og. Kanskje mer enn noensinne. 

Du trenger ikke å ha svettet deg gjennom årets lett tropiske, norske  sommernetter for å skjønne at noe må endres. Men det gjør det lettere å forstå behovet for grep som gagner klima og miljø.

Mat & Marked inviterer igjen til sin snart tradisjonelle, nasjonale høstkonferanse. Det er femte gang den arrangeres, og i år er det Økologisk24 som har sydd sammen et program som forhåpentligvis frister mange til å delta. 

  • Datoen er tirsdag 23. september i Litteraturhuset i Oslo. Tidsrom: klokka 9 til 15.15. 

Du kan delta enten fysisk eller digitalt. 

Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen (Ap) har lovet å komme for å snakke om Norges reviderte øko-strategi med nytt nasjonalt øko-mål. 

Skal vi endelig lykkes med det, etter flere mislykkede forsøk? Hør hva statsråden synes, og hva han ser for seg for å gi økologisk matproduksjon det løftet den vitterlig har fortjent.

Og Kari Marte Sjøvik, lederen av Økologisk Norge, skal tenke litt høyt rundt hvorfor det ofte blir med praten når vi snakker om økologisk mat.

Kortreist mat og biologisk plantevern

Det må sies at det skjer en god del i Norge innen bærekraft for tiden. 

Heldagsarrangementet prøver derfor å fange opp både arbeidet til det regjeringsoppnevnte matsystemutvalget, Riksrevisjonens «dom» over jordbrukets innsats for å redusere klimagassutslipp og næringens arbeid på feltet. Og selvfølgelig veien videre for landets økologiske matproduksjon etter Stortingets vedtak på vårparten. 

Her noen flere smakebiter:

Johanne Kjuus er direktør for bærekraft i Tine.
Johanne Kjuus er direktør for bærekraft i Tine. Der i gården har de nettopp vedtatt en ny strategi for mer bærekraft. Hun skal fortelle om Tines klimaarbeid, og hvordan det ser ut i praksis.
  • Robert Murphree, agrotekniker, kvalitetsrevisor og KI-frelst, snakker om kunstig intelligens – bondens beste venn.
  • Sveinung Grimsby, prosjektleder i Nofima, har plukket ut temaet «Økologi, innovasjon og asymmetrisk maktbalanse i matsystemet» og kommer til å se på utilsiktede negative sideeffekter av innovasjon.
  • Silje Stenstad Nilsen, gründer, ildsjel og grønn leder leder i eget firma, skal snakke om biologisk plantevern og beredskap under press. Hva hun blant annet synes om landets arbeid med biologisk plantevern, kan du lese her.
  • Johanne Kjuus, direktør for bærekraft i Tine, kommer for å fortelle hvordan samvirkekonsernet vil få ned utslipp i melkeproduksjonen.
  • Mens prosjektleder Hanne Prøis Kristiansen presenterer Osloregionens storsatsing på kortreist mat, et delprosjekt under «Varelogistikk i Vestkorridoren». Mer lokalt kan norsk mat nesten ikke bli.
  • Ja, og så er det en annen som definitivt vet hva han snakker om: økobonde Anders Hørthe, eier av Hørte gård på Sylling. Han skal fortelle om økologisk grøntproduksjon i Norge – og særlig hvor skoen trykker. For den trykker flere steder.

Dette er altså noe av dagens meny. Nå gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen – og vel bekomme!

Powered by Labrador CMS