Nytt studietilbud skal øke lokalt salg
Lyst til å bli grønnsaksgründer?
Et nytt studium skal motivere flere til å satse på lokal produksjon og salg av grønnsaker. Fagskolen Innlandet samarbeider med Bondens marked om det nye tilbudet.
– Kundene våre vil ha mer grønnsaker, så vi har lenge jobbet for å få flere til å dyrke, forteller Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge.
Flere relaterte artikler
-
Uvant situasjon: Sliter med underskudd på økologisk melk
-
Hva skal til for å få fart på markedet for økologisk grønt?
-
Nysgjerrig på økologisk landbruk? Da er dette noe for deg
-
Skjerpede fôr-krav står ikke i veien for økologisk melkeproduksjon
-
Sverige best på økologisk i Norden – og det med god margin
Etter flere år med prosjektbaserte oppstartsprogrammer i flere regioner vil Bondens marked nå også teste ut fagskolemodellen, skriver organisasjonen i en pressemelding.
– Vi har tro på kombinasjonen av fagskolens praktiske tilnærming og det at studentene får studiepoeng, understreker Ledaal Gjertsen.
– Studentene vil blant annet få økt kunnskap om hvilke krav som stilles til matprodusenter og til økologisk produksjon, om ulike driftsmetoder, hvilke utfordringer andre produsenter har møtt, hvilke salgskanaler som finnes, markedsforståelse, forteller Marit Ruud Skolseg.
Hun er faglig leder landbruk på Fagskolen Innlandet på Gjøvik.
Studiet består av to fysiske samlinger og nettbasert undervisning. Det er også lagt inn obligatorisk praksis.
Søknadsfristen er 18. august.
Nylige artikler
Klimagassutslippene fra jordbruket nesten uendret
Norsk landbruk leverte bra på flere fronter i 2025
Økologisk satsing må bygge på marked – ikke bare mål
Mange avvik blir ikke avdekket i Mattilsynets kontroller av fôr
Disse får penger til innovasjon i jordbruk og matindustri
Mest leste artikler
Rosiner topper fortsatt verstinglisten
Økologisk satsing må bygge på marked – ikke bare mål
Forplikter seg til å fremme norsk økologisk mat
Få rester av plantevernmidler over tillatt grenseverdi funnet i norskprodusert mat
Se hvem som vant Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2025