Undertegnet avtalen i dag:
Landbrukets Økoløft er blitt del av Grøntløftet
Det store Grøntløftet, et storstilt samarbeid mellom samtlige aktører i norsk grøntnæring, har i dag fått enda en viktig aktør i rekken over dem som ivrer for å løfte frukt og grønt: Landbrukets Økoløft.
Signeringen av den forpliktende avtalen skjedde på fagdagen til Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det var fungerende prosjektleder Elin Rømo Grande som undertegnet på vegne av Landbrukets Økoløft.
Relaterte artikler
-
Grønt løftes – når hele verdikjeden drar i samme retning
-
Grøntløftet vokser videre
-
De som spiser minst frukt og grønt, mener at de spiser nok av det
-
– Godt kjøpmannskap er nøkkelen til økt salg av økologisk mat
-
Matpakkene blir «dårligere» jo eldre skolebarna blir
-
Første skritt til en intensjonsavtale med håndfaste øko-tiltak
-
Vi gir barna våre mindre og mindre frykt og grønt etter fylte fire år
-
Nordmenn spiser mer frukt og grønt, men fortsatt langt fra nok
- LES OGSÅ: Hvor blir det av økomaten i Grøntløftet?
I sin forpliktelse til Grøntløftet fokuserer Økoløftet blant annet på at «norsk økologisk frukt, bær og grønt skal bli en selvfølge på veien mot økt selvforsyning».
Her er hele avtaleteksten.
Vår intensjon er:
- Landbrukets Økoløft vil bidra til å øke produksjon, omsetning og forbruk av norsk økologisk frukt, bær og grønt.
Vi har forpliktet oss til følgende:
Landbrukets Økoløft vil jobbe for
å øke norsk produksjon av økologisk frukt, bær og grønt.
et nasjonalt tallfestet mål for økologisk produksjon.
økologisk landbruk som verktøy for å oppnå økt selvforsyning, i tråd med målsettingen i Grøntløftet.
at dagligvareaktører, offentlige innkjøpere og forbrukere velger norskprodusert økologisk frukt, bær og grønt.
Slik skal vi rapportere på vårt bidrag til økt norskandel og økt forbruk:
- Landbrukets Økoløft vil synliggjøre hvordan vi inspirerer bønder, markedsaktører, forbrukere og politikere til å prioritere norskprodusert økologisk frukt, bær og grønt.
- LES OGSÅ: Ingen egen øko-satsing i Grøntløftet
Nylige artikler
Økologisk satsing må bygge på marked – ikke bare mål
Mange avvik blir ikke avdekket i Mattilsynets kontroller av fôr
Disse får penger til innovasjon i jordbruk og matindustri
Kvier seg for å merke mat med ultraprosessert
Se hvem som vant Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2025
Mest leste artikler
Rosiner topper fortsatt verstinglisten
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Økologisk satsing må bygge på marked – ikke bare mål
Få rester av plantevernmidler over tillatt grenseverdi funnet i norskprodusert mat
Forplikter seg til å fremme norsk økologisk mat