Too Good To Go:
Har reddet 15 millioner måltider siden 2016
Siden appen for overskuddsmat, Too Good To Go, ble lansert i Norge i 2016, har nordmenn bidratt til å redde 15 millioner måltider fra å gå til spille.
Too Good To Gos hovedoppdrag er å gi folk muligheten til å redde god og spiselig mat.
– Det er brukerne og samarbeidspartnerne våre som gjør den store jobben. 15 millioner måltider er en stor milepæl som ikke hadde vært mulig uten samarbeidspartnerne våre, skriver kommunikasjonssjef Linda Almstedt i Too Good To Go Norge i en pressemelding.
Relaterte artikler
-
Grønne Folk fra Frosta kåret til årets flinkeste matreddere
-
Nesten hver femte av oss glemmer maten i kjøleskapet
-
Matsvinnet i Norge er kuttet med en fjerdedel på ti år
-
Frukt og grønt står for en fjerdedel av matsvinnet i husholdningene
-
Matomsorgsprisen til Wenche Andersen
-
Her er vinnerne av årets beste resteoppskrift. Prøv ut selv, da vel.
-
Jakter årets beste oppskrift på restemat
-
Matsvinnloven – et vendepunkt for norsk matbransje
-
Norske økologiske epler rammet hardt av massivt skadedyrangrep
-
Bama har meldt seg inn i klimanettverket Skift
15 millioner måltider med overskuddsmat er mye, og kan være vanskelig å se for seg, mener hun. Too Good To Go har derfor beregnet dette til å tilsvare like mye som et utslipp på 40 tusen tonn CO2.
Dette tilsvarer 100.000 flyvninger fra Norge til London, eller om vi skulle tatt en sammenhengende varm dusj i 400 år fram i tid.
Når vi vet at 10 prosent av alle verdens klimagassutslipp kommer fra matsvinn, utgjør dette en stor forskjell, poengterer hun.
– Det ligger noe i det at vi ikke trenger at en håndfull redder mat, men at alle redder en håndfull hver, mener Almstedt.
For hele 2023 reddet nordmenn 3,3 millioner måltider med overskuddsmat. Hittil i år er det blitt reddet over 2,2 millioner forundringsposer. Appen har i dag godt over to millioner brukere og antallet øker stadig.
Gjennom Too Good To Go kan forbrukerne finne utsalgssteder over hele landet, og det er tilbydere fra forskjellige segmenter. Enten det er restemat fra den indiske restauranten fra hjørnet, boller fra bensinstasjonen lokalt, frukt fra matbutikken eller brød fra lokale bakere.
Nylige artikler
Se hvem som kom til den nasjonale finalen
4 av 10 forbrukere vil vite mer om økologisk mat
Vil påta seg rollen som vaktbikkje
Uvant situasjon: Sliter med underskudd på økologisk melk
– Nå blir det spennende å se hva vi kan få til. Det er nå det skal bevises
Mest leste artikler
Forplikter seg til å fremme norsk økologisk mat
Gjett hva som gjør at forbrukere oppfatter mat som bærekraftig
Når kommuneøkonomien går utover barns tilbud
Bli kjent med Matvalgets nye leder
Flere nordmenn sier at de ønsker å kjøpe (mer) økologisk mat